12.08.2008 г., 11:40 ч.

Ела с дъжда... 

  Поезия » Любовна
610 0 12

Да си поръчам дъжд желая,

можеш ли да предадеш молбата ми?

Сигурно ей-там... в безкрая,

за да ме чуе вятъра.

 

Искам да съм мокра цялата,

сърцето ми дори да запрозира

и в делтата на утро - бялата -

за твойта лодка ще се взирам.

 

Под покрив с облаци небето

вятърно косите ми ще сплита

с дъждовна ласка от морето...

За тебе тихо ще попитам

 

някоя вълна от рая.

(Защото само там такова чувство

е пълноводно и безкрайно)

Тя в търсене веднага ще се впусне...

 

Да си поръчам дъжд поисках.

Ти чу ме... Пееха греблата.

Слънцето съмнения разплиска.

Видях те! Там. В далечината.

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??