2.04.2016 г., 12:30 ч.

Елегия 

  Поезия » Гражданска
528 0 0

Кажи ми, кажи,

бедни народе,

защо се сам в робска

люлка люлееш.

Пенсия ли имаш

или заплата.

С хляба едничък

само живееш.

Млади се палят,

старци се бесят,

плачат децата.

А правителствата твои

трупат парата.

Где е на Левски

гласът бунтовен.

Знамето где е

на Караджата.

Стига си мълчал,

робски народе.

Скачай де си спасиш

поне душата.

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??