26.06.2011 г., 23:19 ч.

Електорат 

  Поезия » Философска
560 0 2

                           ЕЛЕКТОРАТ

 

Чужда дума!

Така я разбирам:

Прост, суров кирпич. Тухла неопечена.

Със тъмен цвят

                              и леко неприятен

                                                               аромат!

 

Тухла кьопава и крива, но добре изпечена.

Тухла майсторски изсечена, но...

                                                         препечена.

 

"Итонг", тухла модерна, със лиценз и

                             Диплома! И с Дисертация!

Тухла формована и здрава,

                                  стройна, права

                                                  Тухла Грация!

Тухли двойни, единични

                             тухли тройки и четворки...

Това е то "ЕЛЕКТОРАТА"

                  МАТЕРИАЛ, от който Депутатът

                                   мандатно

                                               спретва си

                                                             Палата...

 

Пловдив, Декември 2002

 

 

Юни 2011

И така:

Нищо ново под небето!

Продължава си дебата

                           за Примата

на Кокошката или Яйцето!

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??