21.12.2012 г., 12:05 ч.

Елха 

  Поезия » За деца
1126 0 0

ЕЛХА

 

Крехко, мъничко дърво,
с тънкоиглено палто,
до камината строено,
със емоции заредено,
радва детското око
и събира на едно
малки, средни и големи,
пъстри пликове засмени,
пълни с разни изкушения,
подаръци за всички поколения.

Крехко, мъничко дърво,
а навява на едно -
чувства за традиция и пълнота,
за спокойствие и чистота,
може би понякога тъга,
щом празнуваш далече от дома...


Аз радвам му се всяка зима
и говоря му да има
не един, най- малко сто
подаръци до своето стъбло,
за да зарадва на мига
всички в сутринта на Коледа!

© Владимир Вълов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??