15.02.2020 г., 9:04 ч.  

Емотиконче - за разруха 

  Поезия » Гражданска
580 7 9

Разколно време е, разколно,
над непокълнали пшеници,
задъхва се небето болно
и всеки ден умират птици.

 

Сивеят бързи магистрали,
агонизират животинки.
А хората света продали,
броят си жалките стотинки.

 

Свещена крава, с празно виме,
Земята плаче - за горите.
И стара болест, с ново име,
не се вълнува от парите.

 

От телефоните модерни,
вдигнете си за миг очите!
Изпращате сърца - наверно,
наживо тягостно мълчите...

 

Прости, свети ми Валентине,
че нямам хелий за разтуха!
Животът ни ще ни подмине,
с емотконче - за разруха

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??