17.08.2011 г., 10:13 ч.

Ентео-молитва 

  Поезия » Друга
668 0 2

Трепетно Трепти в Триптих
ТриЕдинствена Триада - 

Трип, Трева и Триптамин -
Край Безкрайност и Начало...


Дух, Душа и Дъх на Тяло -
ТриЕдинство, Тебе Славя!
Боже, Ти, Който Държиш
ТриЗъбеца и Прощаваш -
Най-Пречист, Ти Пречисти!
Извор - ЩаСТиЕ, Ти Си!
Боже, В Тебе се Разтварям...


(Трепетно Трептя В Триптих)

ЩaСТиЕ Без Край В БезКрая!!!
Той Е Отвъд Край и Начало.
Вселенският Му Танц Тандава
събира Всичкото Що Е -
В Мига Свещен, когато Бра(х)ма
Издиша Целия Си Дъх,
Преди Да Почне Ново Вдишване, 


В Мига Свещен - Тандава Е
Единственият Шанс Тогава,
Светът да Бъде Съ-Творен
Отново, За Да Бъде Ден!

(Виде(х)Нов Ден! БлагоДаря!)

БезКрая в мен, О, Мили Боже,
Велики Боже, Вярвай В мен,
тъй както Всеки Божи Ден
аз Вярвам в Теб, О, Миг Свещен!
О, Миг Безкраен, СъТворен!
Миг, В Който Вяра, Бог, и "мен"
В Едно Се Сливат В Светлина...

 

И мигом Цялата Вселена

вибрира в Музика Свещена,

в Любов Отвъд Тебе и Мене,

ВЕдно с на Бога Любовта.

© Кирил Ценев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Плътен звукопис! Умела строфична алитерация!Звучност, напомняща мелодия...
  • ...В едно се сливат в светлина...Да бъде!
    Утре ще публикувам" Моята молитва",простичка,но искрена и изпитана
Предложения
: ??:??