10.04.2019 г., 10:04 ч.

Епох/в/ално слово 

  Поезия
217 0 0

                    /от Мария за Андре Рию/

 

                                          Ще се стрелнат вихърни рисове

                                          над блатисти горички усойни.

                                                                       Андрей Бели

 

Червено-черно болеро през кръста.

Походката ми ситна е накъсана

и леко пружинираща.

В дъбравите ми тисови

с ухания опиващи

не бродят котки мъркащи,

а ветрогонни рисове,

ръмжащо хвъркащи.

И в мрачното Средновековие

на скръбните ми настроения,

разчупило докрай оковите

на делничните ми видения

и празничните своеволия,

в несбъднатите възнесения

прокрадва се Спасение.

 

И музиката Ви е Романтична жажда,

а всяка нота е Възраждане.

 

 

7.04.2019

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??