30.09.2009 г., 16:00 ч.

Есен 

  Поезия
550 0 1

"Красивият сезон"

 

Синеока - тя, вдовица на скръбта.

Жарно пали всичките ми тайни.

Дългокоса - тя, годеница на смъртта.

Гали тяло нежно от лъскави листа.

 

Има тя всичко - и вкус, и мирис, и чар.

Има си рокля жълта с влачещ се воал.

Но облича се с чужда, сръбна голота,

И оставя дъха на бриз под дъждовния си сандал.

 

Предателка е тя, зловеща. Лицемерка и мръсница!

Подла кукла на конци, студени.

Проход прави на вещица - белосмъртната кралица,

Път препречва  на други кукли с души зелени!

© Ангел Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??