15.09.2010 г., 10:11 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
907 0 3


    

Ще се опитам с малко рими
да ти опиша есента.
И ако сбъркам, разбери ме -
това е есенна нега.

Морето синкаво почива
от гражданите на света,
а пясъкът лениво сбира
последна лятна топлина.

Скалите някак си красиви -
със твърди каменни лица,
посрещат ветрове игриви,
донасящи студенина.

Дърветата последен грим си слагат
във всевъзможни цветове,
макар да знаят - свърши лятото
и идват зимни снегове.

Самотник замечтано гледа,
припомняйки си песента
за този бряг, на който времето
рисува с пръсти есента.

Градът е пуст - театър празен,
след представление на похотта,
зад своите завеси пази
сценарий стар за лудостта.

Така, приятелю на римата,
за мен изглежда есента -
онази, при която винаги
ще се завръщам на брега!

df5182d6-bf8a-4e80-b5e3-2df22e10d692
1.03.01

© Стефан Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??