Лятото отмина,
вече не е топло.
Стели се мъгла като коприна,
мразя да е мокро.
Птичата песен заглъхна,
не я чувам никъде вече.
Върбата в мисли потъна,
няма го сладкото мече.
Но колко красиво е всъщност!
Листата в червено се оцветили.
Чудесно е! Направо прекрасно!
Защото е вече есен, мили.
Погледна ли към планината,
виждам многцветен килим от листа.
Сякаш е вече златна земята.
Наслади се на горската красота!
Тигърско око
© Габриела Всички права запазени
Хубава е есента през твоя поглед.