13.09.2021 г., 19:37 ч.

Есенен карнавал... 

  Поезия » Пейзажна
695 1 1

Есенен карнавал...

 

О, толкова красиви

са жълтите листа!..,

С изящна перспектива

те водят в Есента!...

 

А всеки миг щом духне

и вятърът от юг

тя радостно ще хукне

и разпорежда тук.

 

Листата ли разпръсне

в чаровен листопад,

със чувства земетръсни

от страст ще съм богат...

 

... Зад хоризонта спряла

със спряг от ветрове́,

дори не закъсняла –

припряно ме зове́...

 

... А аз усещам сладост

от всеки зреещ плод

и чувствената радост

от чудото: Живот!...

 

13.09.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дааа, живота е чудо, но рядко го осъзнаваме!
    Красиво написано, хареса ми.
Предложения
: ??:??