4.10.2023 г., 14:27 ч.

Есенен шансон от Азнавур 

  Поезия
149 2 3

ЕСЕНЕН ШАНСОН ОТ АЗНАВУР

 

С девойката, която тананика

на пейката шансон от Азнавур,

направо бяхме лика и прилика! –

тя – хубавица, аз – опасно щур.

 

Доде край ней парижки въздух дишах,

потропвах си с прибраните нозе.

Сегиз-тогиз поглеждах си я скришом,

но – ни’ къф шанс, и ни’ кво елизе!

 

И душех аз парфюмчето ѝ леко

като болонка в стар Булонски лес.

И разговор подхванах отдалеко –

втрещих я с: – Как е временцето днес?

 

Със хватки от най-мъжките си свалки

в мен старчето за миг се престраши! –

но тя не смъкна тъпите слушалки

от своите прекрасни две уши.

 

И си отиде – хубава и млада,

дори ми каза: – Чао, mon amour!

И си поплаках тихо в листопада

с един красив шансон на Азнавур.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??