20.08.2019 г., 20:40 ч.

Есенна обич 

  Поезия » Любовна
462 3 4

Трудна, но сладка. Есенна обич.
Цветна палитра от багри и вкус.
Зад прага залостила мъка и горист,
и мисли превратни с житейски привкус.

По-топла от всякога. Циганско лято.
Сгряващо сякаш  последно дъха.
В кехлибарено грозде - слънце и сладост,
с аромат омагьосващ зряла лоза.

Осъзната и истинска. Песен на птица
изпълваща с трели ранимо небе.
Ухание дивно на цвете в градина,
на завет поклащащо крехко телце.

Трудна, но сладка. Есенна обич.
Мъдро полята с прохладния дъжд.
Запазила в себе си спомен от лято,
сълза е щастлива... в окото на мъж!

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??