31.10.2024 г., 12:04 ч.

Есенна среща 

  Поезия
62 1 0

Събра земята тъжните листа,

обагрени в златисти силуети.
Затвори лято своята врата
и мирис на прохлада се усети.

 

Мъгла погали пъстроцветна шир
и тихичко засенчи красотата.
Прибра се и последният пастир,
събрал любов от поход на стадата.

 

Изви език и селският комин,
създал уют в прихлупената къща.
Зачака да пристигне роден син,
усещайки, че есен се завръща.

 

Приседнаха две сведени глави,
в очакване на среща несравнима.
Отрониха се старчески сълзи
в прегръдките на рожбата любима.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??