Oct 31, 2024, 12:04 PM

Есенна среща 

  Poetry
65 1 0

Събра земята тъжните листа,

обагрени в златисти силуети.
Затвори лято своята врата
и мирис на прохлада се усети.

 

Мъгла погали пъстроцветна шир
и тихичко засенчи красотата.
Прибра се и последният пастир,
събрал любов от поход на стадата.

 

Изви език и селският комин,
създал уют в прихлупената къща.
Зачака да пристигне роден син,
усещайки, че есен се завръща.

 

Приседнаха две сведени глави,
в очакване на среща несравнима.
Отрониха се старчески сълзи
в прегръдките на рожбата любима.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??