18.10.2018 г., 1:55 ч.

Есенна усмивка 

  Поезия
421 1 8

Под есенните звуци на пиано,

танцуват нежно златните листа.

В забавен кадър падат бавно

със кадифено сладка мекота.    

     

Застилат наранената земя

покриват черните ѝ рани.

С целувка от копринена тъга,

прегърнали я в топлите си длани.

 

Листенце малко като лодка

ефирно спуска се във хладните води.

Отнася мисълта им кротка

и плавно носи  ги към летни дни.

 

Тогава златните сега листенца

в зелена свежест в клоните звънтяха.

И песента на сладкопойна птица,

оплиташе  в сърцата топла стряха.

 

Един  замислен  пътник стъпва замечтан

в  алеята покрита с  есенни листа.

Под стъпките му хрупкав шум желан

повежда го към  предстоящата мечта.

 

Във залеза на есенната песен

той летен лъч без много шум да  занесе

на някой скитник, тъжен и самотен

от своя залък, обич да му поднесе.

 

Тогава ще се върне със зелена свежест

руменината  по изстрадало от есени лице.

И летен полъх  ще погали с нова прелест

ще заблести лъчиста като усмивка на дете.

 

Под есенните звуци на пиано,

танцуват нежно златните листа.

В забавен кадър падат бавно

в прегръдката невидима на Любовта.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за милите думи! За мен е удоволствие,че си прочела стихотворението ми! Пожелавам ти творческо вдъхновение и много радостни моменти,Ели!
  • Красиви есенни картини рисуваш,Мария! Поздравления!
  • Благодаря за милите думи, Доче! За мен е удоволствие присъствието ти! Бъди благословена!
  • Нежна есенна мелодия от пъстри чувства. Поздравявам те за хубавото стихотворение!
  • Благодаря за описанието върху стихотворението ми, Ани! Радвам се ,че си била тук! Желая ти Божието благословение!
  • Благодаря, Марги! Благодаря за твоето усещане! Бъди здрава и успешна!
  • Красиво и нежно!
  • Написано с някаква тъжна нежност.
Предложения
: ??:??