2.09.2005 г., 12:04 ч.

Есенна закачка 

  Поезия
652 0 3
Всяка есен чакам да узрея,
ала нещо все не е така.
Снежни преспи скоро ще белеят
по изстрадалата ми глава.

Другите стоят на пост пред чушкопеци
и редят буркан подир буркан.
А пък аз я карам на гевреци
и танцувам под дъжда без срам.

Другите примъкват щайги,
натежали с плодове.
Аз препускам тайно
нощем с белите коне.

Знам, че иде люта зима.
Знам-ще стегнат студове.
Но какво от туй? Нали си имам
нечии добри ръце!

© Здравка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??