13.10.2009 г., 13:30 ч.

Eсенни щрихи 

  Поезия » Пейзажна
686 0 1

ЕСЕННИ ЩРИХИ


Слънчева есен
броди навред,
целува цветя,
гори и поля.
Усмихна се на птиците
накацали по жиците,
разроши с пръсти-жарава
на дърветата листата,
с вятъра танцуващи палаво...

И...  о, чудо!
Полетата с  багри щедри
се засмяха,
а с позлатени прически
се накиприха дърветата.
Лозите се възгордаха
с тежкия грозд,
овошки се радват
на сладкия плод...

Но птичата песен
утихва...
надалече ятото
отлита.
Листата ветрецът
отвява,
оранжевата си премяна
унило горите събличат.

Тъжно небето заплака.
Тъжен дъжд вали.
Жълта разплакана есен
броди навред
и търси
изгубени
радостни
мигове....

 

© Лиляна Стойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??