14.10.2008 г., 17:57 ч.

Есенни строфи 

  Поезия » Пейзажна
903 0 8

Природата плаче за топлото лято,
небето отронва безбройни сълзи.
Премяна златиста облича гората,
мъгла над полетата ширни пълзи.

...
Липата стара рони лист последен,
жълт, сбръчкан и увяхнал.
Подхваща го и го отвява вихър леден
далече някъде в гората.

...
Листопадна есен -
тъга по слънчевото лято.
Кратка нежна песен -
на юг летящо ято.

Есенна любов -
последен късен дар!
Порив вечно нов,
макар и да си стар!

© Василена Т Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??