21.08.2012 г., 10:38 ч.

Есенният град 

  Поезия » Гражданска
384 0 0

 

Есенният град

Нощта е ледна подранила
в този септемврийски здрач
и в пазвите си е пленила
все страдания и плач.

Вихърът бездомен пак беснее
сред тътена на улиците градски
и пак духът ранéн копнее
за досег със духа човешки.

Но сам сред нощната пустиня,
в град, пълен с души празни,
сам остава, сам замира,
а стоновете не са важни.

А септември отминава
с тътен глух на нощните трамваи
и градът те оковава
с леден дъх по своите тротоари.

София
19.09.2011 

 

© Цветелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??