19.10.2011 г., 15:18 ч.

Есенно 

  Поезия » Пейзажна
731 0 7

Тесни ù бяха пътеките,
ледени - бледите изгреви.
Шареното съблече полека -
беше ù мокра ризата,
с нежни дантели обточена,
снежни ухания скътала.
Бавно си тръгна, проточено,
сякаш бездомна безпътница,
гребнала с шепа от вятъра,
шепоти литнали в злато.
Крие в очите си  зимата,
а във сърцето си - лятото...

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??