25.09.2014 г., 22:32 ч.

Есенно стихче 

  Поезия » Друга
1272 0 11

Да усетиш дъха на настъпваща есен -

как земята изстива,

как вехнат цветята

и да чуеш как вятърът свива във песен

приглушения стон  на отстъпващо лято;

да почувстваш как тихо заспива светът,

как притваря очите за сън;

Аромата…

Ароматът на шума,

ароматът на път

и на плът,

на живот и на смърт

как унася,

как изпълва гърдите

и ставаш по-жив,

виждаш ясно как всяка секунда отлита,

виждаш всяка минута

всеки мъничък миг

като в киносалон през очите на зрител…

 

Да усетиш зад бъчви с пращящи дъги

прости захари в истина как се превръщат;

как се раждат легенди,

умират мечти;

нещо как си отива,

нещо друго се връща;

 

Ако виждаш това,

ако чувстваш това,

ако само веднъж си го вдишал,

усетил…

Няма как да останеш само зрител в нощта!

 

Ей така есента си създава поети! :)

© Засегабезиме Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??