14.02.2013 г., 9:32 ч.

Еволюция 

  Поезия » Философска
533 0 1
 
Лесно е
Да тръгнеш по пътека,
Утъпкана от някой друг. 
Вода да пиеш - животворна, лека
Извлечена от кладенец дълбок.
 
Лесно е
Да се живе днес
Във време - полуфабрикат.
Когато всичко ти е на поднос
И ти се чувстваш силен, млад.
 
Лесно е,
Когато те боли глава
Да вземеш хапче, за да преболи.
Или когато те налегне глад
Да си поръчаш пица, може би.
 
Лесно е
Да имаш всичко ти
Но да жадуваш онзи път -
Родил се в истински мечти
Утъпкал тръните, светът...
 
трудно е 
да си герой
Във този милиарден град
От тебе няма нужда той
Ти си прашинка на площад.
 
Лесно е
Да бъдеш на върха,
От другите пред тебе покорен.
Онези, дето лазеха в прахта,
За да го има утрешния ден.
 
Оттук насетне имаш само ден,
Едно небе и този връх висок.
Пътеките от тръни са зад теб
Пред теб остава полет или скок.
 
 
 

© Горяна Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ГОРЯНА,ОТЛИЧНА ТВОРБА!Пожелавам ти МЕЧТИ И ПОЛЕТ!Дияна Михайлова-diqna-liqna
Предложения
: ??:??