24.10.2007 г., 16:54 ч.

Езичница 

  Поезия » Любовна
718 0 3
Сърце тупти. Сърце се моли
за тебе, скъпи, и за тоз живот -
живот, разцъфнал като пролет,
живот, припламнал във любов.

Езичница съм. И езическо сърце
играе бурно в моите гърди.
Клинове забивай в галещи ръце,
гори, убивай ме, но остани.

Не осъждай ме, че вярвам
в мой си бог - идол глупешки,
той научи ме да страдам,
но и да обичам по-човешки.

Нему моето сърце се кланя.
Моли то за теб, за твой живот.
Той ни пази, той ни брани.
Моят Бог... Нарича се Любов.

© Стаси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??