24.04.2010 г., 21:06 ч.

Фадо 

  Поезия » Любовна
865 0 6

Слънцето огрява бяла хасиенда,

тих китарен звън облича тишината.

Птича песен приглася ù в Соната,

написана от Вятъра и Самотата.

 

Сплели пенливи ръце вълните в прибоя

танцуват Фадо и мълвят, и шептят:

- Една Тишина... Една Самота...

Една разпиляна мечта отлетя...

 

Безмълвно небето пророни солени сълзи:

- Къде е момчето, разбило кристални мечти?

- С хартиено корабче любовта отпътува. -

отвърна морето и затанцува.

 

Бисерни миди нанизи нижат -

парчета надежди и мили копнежи.

Облаче бяло сърце нарисува,

но мигом стопи се, в простора отплува.

 

Китарен звън облича Тишината.

Струните настройва само Съдбата.

- Как се танцува Фадо ли? Не зная.

Попитайте Вятъра и Самотата.

© Катя Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??