19.03.2016 г., 18:04 ч.

Фалстарт 

  Поезия » Гражданска
233 0 1

   

Не винаги живота е кошмар

и с дребни стъпки от начало.

За някои започва с бащин дар

и имаш всичко под мандало...

 

Когато ти си нечий майчин син,

и канен влизаш във Играта 

и старта е за теб неповторим

о, ти го вземаш от бащата.

 

Когато татко ти от там краде

и има странни интереси,

ти скоро ставаш  същото перде

не питаш как и от къде си.

 

Такива синове и дъщери,

със фар-старт тръгват във живота

тях прощъпалника не ги боли

и си форсират оборота!

 

А ти "изправния" се инатиш,

с помазаните да се бориш!

И трябва в дълги нощи да не спиш,

та работата да пришпориш!

 

Защото иначе ще гълташ прах

и цял живот ти ще ги гониш

и винаги ще ти впълпяват страх

и от тях ще пълниш панталони!

 18.11.2014г.София

 

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??