Това не са думи от моята уста,
изрече ги Иван Хиновски,
пред Поли Златарева в "Още от деня",
а те без следа през мен не преминаха.
"В момента Европа възвръща Величието на Ядрената Енергия."
И изреди имената на доста държави,
които рисковано поемат пътна стратегия,
която без Ядрен Стриптийз не може,да се оправи.
Датата е двадесет и девети Април,
две хиляди двадесет и четвърта година,
ефира факта удостовери
и той потъна на Телевизията Майка в архивите.
Какво доверие да имаш на хора такива,
които ентусиазирани детронират Скритата Бомба
и само миг след това,точно тази,детронираната,
отново възкачват на трона с възторзи?!
Късата памет,забравила за Чернобил,
за Хирошима, Нагазаки и Фукошима
в прегръдката на Убиеца ни хвърля отново,
безсилна пред бъдещето непредвидимо.
Когато фактите говорят,
Боговете мълчат,
а лидерите към глупост отворени,
продължават,другите да винят...
30.04.2024 г., .гр. Свищов
© Красимир Кръстев Всички права запазени