15.01.2011 г., 20:17 ч.

* * * 

  Поезия
784 0 0

Толкова силно мълча,

че нищо не мога да чуя.

Толкова много печеля,

че ми писна да губя.

 

Българин съм, боже,

да ме вземеш мене първи,

дали може? Не искам да

мълча, а да викам, не искам

да губя и печеля, а просто

да бягам - не искам.

 

 

Българин съм от народа,

боже, народа на смелите

и силните. Ама ме е страх,

боже, да кажа нещо, дали

някой друг освен мене може?

 

Българин съм, боже, не знам

дали може мъничко да ми

помогнеш? Страх ме е, защото

някой ден детето ми ще порасне,

а тук не искам да отрасне.

© Георги Бушев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??