2.07.2007 г., 23:25 ч.

ФЕНИКС 

  Поезия
904 0 3

 

 

ФЕНИКС

 

Като феникс от руини

отново ще се възродя.

Ще си върна аз живота,

но няма да се променя.

 

Не могат разни лицемери

да диктуват моята съдба.

Не могат да променят мене.

Аз сама ще го реша!

 

Хора, престанете с поучения.

Спрете с мрънкане и злобен смях.

Ще си останете със намеренията,

които аз дори и не разбрах.

 

За мен най-важна е душата,

а вашата е в тъмнина.

За мен е център светлината

и към нея аз до днес вървя.

 

От вашите уж поучения

се разгаря огън нов.

И от него с вдъхновение

ще вървя по пътя си суров.

 

26.06.2007

© Мириам Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мерси
  • Актуално! Има хора, които се опитват да ни манипулират, напътстват, поучават и дирижират живота ни според тяхните представи!Борбата да отстояваме нашата истина е борба да запазим самите нас!
  • Поздравления за стиха!Браво и от мен!
Предложения
: ??:??