15.08.2006 г., 12:51 ч.

Филмът на живота 

  Поезия » Философска
855 0 1

Филмът на живота
бързо се върти -
като тъмни сенки
сменят се, минават
часове и дни.
Ту добри, ту лоши,
бурни, безметежни
влачат се, препускат,
груби или нежни.
Ставаш сутрин, тръгваш,
бориш се, живееш,
важното е само
ти да оцелееш!
Ала идва скоро
часът на разплата,
спира се до тебе
конник в тъмнината.
Бавно се обръщаш
и назад поглеждаш
взираш се и търсиш -
пътя си оглеждаш.
А оттам надничат
и ти се присмиват
страсти и копнежи,
като самодиви.
Припомняш си с болка
всичко що си вършил -
не си и усетил  -
животът е свършил!

© Дорика Цачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??