6.11.2012 г., 14:22 ч.

Философия на ежедневието 

  Поезия » Философска
866 0 4

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

 

Искам те в живота ми!
В нощите и дните ми:
в леглото и на масата,
в празниците и делниците,
в горещите ни мигове -
и в тия от страст,
и в тия от изгаряща
температура, с компреси,
по пътищата и пътеките,
в палата и колибата...
Искам те в живота ми!
Бъди достоен мъж
и поеми сърцето ми -
да те топли, радвай се!
Ако се опиташ да го нараниш -
обръгнало е! Няма празно място
без белег! Ще издържи!
Но тогава душата ми
ще те ампутира!...
Ще оцелея,
ще продължа...
но ще бъда саката!
Ти избирай!...
Научи ме
да цъфтя
във
дланите ти!
А аз
ще ти
донеса...
живот!

© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??