24.09.2007 г., 11:03 ч.

Философско 

  Поезия
450 0 3
Разбран е неговия път. Философ бидейки.
Презира титли и академии!
Дори е самоук! Вярва в добродетелта!
Готов е да се потопи в страданието!
                                             И в страстта!
Изтънчен по дух. С добродушно величие!
И врял в борбата на живота. Мълчалив!
А в тъмното добрината е заспала. Без свещ!
Със поглед като нож пронизващ! Не на светец!
Да лумне, освети страха  у хората.
А демона и недомлъвките... в упор да простреля!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??