11.11.2023 г., 6:16 ч.

Финито ла комедия 

  Поезия » Любовна
140 0 0

Финито ла комедия

Играта свърши! Тръгвам си! Нали

не може все така да продължава

и да живеем вечно сред лъжи!

А истината все да закъснява!

Да се повтаря всеки ден това.

Кажи ми мога ли да ти повярвам?

Е, случва се понякога така.

Но всеки ден! Та как да ти повярвам?

В театъра ти няма да играя!

Не съм актьор, ни кукла, ни статист!

Но ти добра си в тази роля, зная!

Ала не мога аз да съм артист!

Обичам ли, обичам със сърцето,

истински, със цялата душа!

Не искам нищо аз на заем взето!

На заем аз не искам любовта!

Но ти си истински актьор в игрите

и май това го можеш най-добре!

За кой ли път ще гоня аз мечтите,

другото ти всичко ми отне!

10.11.2023 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??