21.08.2023 г., 8:22 ч.

Фрикасето на Мама 

  Поезия
173 2 4

ФРИКАСЕТО НА МАМА

 

Понеже все се връщам отдалече,
стърча на ветровитото шосе –
и си мечтая мама – утре вечер,
да ми приготви пиле – фрикасе.

 

Да седнем на трикраката синия.
В зениците ѝ Обич да чета.
От бащиното винце да отпия! –
такова друго няма на света.

 

Да ми сладни солчицата в кравая –
чак котаракът в скута ми се сви!
То – фрикасето мамино, ухае
на непознати билки – и треви.

 

Преди за сън дълбок да се кандилна
на одъра във моето стайче,
ще си я гледам – и ще си я милна! –
със светлата си Обич на момче.

 

Красива – във вечерната си роба,
и в блузката с изящното плисе.
Ще си го нося този спомен в гроба! –
когато мама прави фрикасе.

 

20 август 2023 г.
гр. Варна, 19, 40 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??