14.02.2010 г., 16:36 ч.

Гадаене на ръка 

  Поезия » Любовна
1120 0 1

Не я оставяй тя кокетно  да премине през дланта ти

и като черна котка да избяга по линията на сърцето.

А после ти в следи от лака ù за нокти да гадаеш

дали не е тя твоето ребро адамово или е  мимолетна.

 

Но присрещни я уж случайно тук, под хълма на Меркурий,

щом любовта ти корена си пусне до линията на съдбата

и с цветове на пролет устните припламнат пълнолунни.

От смелостта ти виненият  дух ще литне след корковата тапа.

 

Тогава в двете чаши бликналите чувства ще се плиснат

в букет от двайсет билки  ароматни, а  плодовите им октави

ще  акостират в изгубен свят, сред чудесата на Алиса,

където в ход царицата  шахматни приказки ще шепне за страстта ви.

 

Тогава ти сложи в ръката ù началото за дом, но...

и заключи с резето му съдбата - за влюбените е фатална.

С години  дирите от лапичка на котка ще напомнят

защо любовно вино все ви води още  към  страната огледална.

 

© Теди Савчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Кандидатирам се за поглеждане в моята ръка!!!
    ))
    Много интересно хрумване и добро поетично случване, Теди!
Предложения
: ??:??