26.11.2015 г., 21:22 ч.  

Софиянка 

  Поезия » Хумористична
416 0 1

                                                 Софиянка

 

Селска мома ще става софиянка.

Приготви багажа и взе мазила, 

на село и писна ще става гражданка. 

Нагласена, наконтена с " маркови"очила,

стана рано и хвана автобуса за града. 

 

Припомни си заръката на мама, 

да хване мъж големец и богат,

така файдата и ще е голяма.

Не искала да има беден сват. 

 

Минаваше за хубавицата на село, 

но не признаваше труда за дело. 

 

Пристигна тя сега в града голям, 

в който трудно е да оцелееш сам. 

В кафенето се запозна с мъж дебеловрат, 

който караше последен модел"ФИАТ". 

 

След комплимента, красива миньонка, 

той взе я на работа като компаньонка. 

Компания на този, после на онзи човек, 

професия стара с друго име миналия век.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??