Софиянка
Селска мома ще става софиянка.
Приготви багажа и взе мазила,
на село и писна ще става гражданка.
Нагласена, наконтена с " маркови"очила,
стана рано и хвана автобуса за града.
Припомни си заръката на мама,
да хване мъж големец и богат,
така файдата и ще е голяма.
Не искала да има беден сват.
Минаваше за хубавицата на село,
но не признаваше труда за дело.
Пристигна тя сега в града голям,
в който трудно е да оцелееш сам.
В кафенето се запозна с мъж дебеловрат,
който караше последен модел"ФИАТ".
След комплимента, красива миньонка,
той взе я на работа като компаньонка.
Компания на този, после на онзи човек,
професия стара с друго име миналия век.
© Валентин Миленов All rights reserved.