5.06.2012 г., 22:52 ч.

Ганьова мечта 

  Поезия » Хумористична
532 0 1

                         Ганьова мечта.

 

Друса и гнети България такава криза,

че българинът вече е дори 

                       без старата червена риза.

И от кризата жестока угнетен,

                    проспива времето си Ганчо.

                                             Ден след ден!

С три левчета за ден в джобето,

                    цял ден дими с цигара 

                                                в кафенето.

Дими! С очи премрежени

                                    допива си кафето...

И от цигарения дим унесен,

                 пред очите му изплува

                                           блян чудесен!

Намерил бе, най-после, начин лесен!

На автостоп да стигне и потропа

                              на вратата на Европа...

Мечтае и очаква там

            балканският отрок

                         да заживее  

                              като Олимпийски Бог!

Той кат' расов кон ще я опложда, 

Тя за него ше се грижи

                       снажен да расте и...

                                             да прохожда...

 

Не мина много време,

                               открехнаха вратите!

Замина и видя.

              И там със много труд

                                    се вадели парите...

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ха-ха-ха, абсолютно Ганьова! И наистина не му омръзна, не се умори, не му отъпя на Ганьо да превзема все тая пуста Европа! Явно вид виталност!
Предложения
: ??:??