18.11.2015 г., 20:25 ч.

Гарван грачи в родната страна 

  Поезия
289 0 1

Полицията счупи тишината,
за истина на глас се разкрещя.
Народът гледа, резултата чака,
а тишината все е тишина.


Пак с лъжи напевно ни приспиват
и дават ни трохички за храна.
Говорят ни, че много сме щастливи,
че сме в тунел, а не във пещера.

 

Но никой не подменя пелената
която днес на минало смърди.
Полицията счупи тишината,
но то е като пръцкане почти.

 

Стареем непроходили и болни,
а проходилки нямаме дори.
Единствено заспали сме доволни.
Върви народът, въззаспал върви.

 

Наспаните се люшкат в самолети.
Мащехи ги вземат за деца,
измиват им очите и ръцете,
а гарван грачи в родната страна.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??