31.10.2009 г., 0:58 ч.

Гарванът 

  Поезия » Друга
869 0 5

            The  Crow         1999

               
Знам, ще донесеш червена роза
на гроба мрачен и студен.
Знам, ще я захвърлиш във пръстта. 
Ще я захвърлиш ти до мен.

Знам, ще гледаш как черният ковчег
потъва бавно във пръстта.
И ще видиш как един човек
изчезва във студената земя.

Знам, не можеш да повярваш ти,
че тук вътре е моето тяло.
Знам, очите ти пълни със сълзи,
не проумяват как е тьй рано заспало.

Знам, ще долети и черен гарван,
за да вземе моята душа.
Ще я вземе и ще литне с нея към безкрая,
оставяйки една следа.

Знам, следата сочи пътя,
от началото на който сме дошли.
Знам, че рано или късно
до края всеки трябва да го извърви.

Знам, това бе моят Земен път
и свършва той сега, но
знай, гарванът пак ще се завърне,
за да литне към безкрая
Някой ден и с твоята душа!


                                                 Drezov

© Златко Безов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??