17.08.2010 г., 19:32 ч.

Гатанки 

  Поезия » За деца
1544 0 0

          Гатанки

 

Синя змия по земя лъкатуши,

дири в дома на кита да се сгуши.

                    ...

Гого с кръглата муцунка лакомо яде -

на децата вкусна шунка да даде.

                    ...

Изтече от шишенце кремът

и бухна на Гошо перчема.

                   ...

Дребен, черен санитар

носи на гърба товар.

От вафлата трохата

скри се под земята.

                  ...

Мазолеста певица

пее на мушица

песен за храница.

                 ...

Дом без подслон -

до комин

или на клон.

                 ...

Шеговита загадка

за мисловна схватка

със умници сладки

в минутите кратки.

 

 Отг.: реката, прасенцето, шампоана, мравката, жабата, щъркелово гнездо, гатанката

 

© Росица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??