20.11.2010 г., 20:47 ч.

Гатанки 

  Поезия » За деца
7867 0 16

Гатанки

 

Тя е рунтава, сърдита.                                           

А през зимата –

на завет  свита

дълго си поспива.                                                       

 

Уж е тромава, но бързо тича.

Не обича много сладолед.

Най-обича

да си хапва мед.

 

Що е то?  -  □□□□□                 

-------------------------------

 

Има бивни като рог.

И голям е,

но не е носорог.

 

Да се къпе във водата

и да пие той обича,

но не е  хипопотам.              

 

Има си хобот за нос

и уши големи –

да охлажда тялото със тях.

И е тежък повече от тон.

 

И се казва:    □□□□

---------------------------

 

В море и океани плува,

над вълните скача,

пред носа на кораба палува.

 

И добър е,

умен, фин.

На човека е приятел.

 

И се казва той   □□□□□□

 

© Сашо Маринов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??