ГЕРГЬОВДЕН...
Ний днеска празник ще празнуваме.
Гергьовден на обречените агнета.
Тъй Господ искаше от Аврама,
да стори жертвен грях,
та всичко да е на добро.
И пълните си търбуси ще да погалим.
Блажено да се наядем.
А бедната овца ще да изблее,
за свидна рожба да ридае.
Във вимето ще има мляко
и него ще да изядем,
доволни стадото на паша
ще да изведем.
Отново ще изчакаме напролет
овцата с агне да задоволи,
човешкият нагон е страшен.
Ооо, Боже опази!!!
В. Иванов 2009 год.
© Валдемар Иванов Всички права запазени