25.04.2013 г., 17:52 ч.

Гергьовден (опит за народна песен) 

  Поезия » Друга
831 2 1
Изгреяло ясно слънце.
Ясно слънце по Гергьовден.
Та погледна от високо.
От високо, надалеко.
 
Та съзряло Свети Георги.
Да препуска с бяла коня.
По нивята избуяли,
И по росните ливади.
 
Та си срита бяла коня.
Та си срещна млади моми.
Млади моми с росни китки.
С росни китки с бели ризи.
 
Ой ви, вази, млади моми.
Млади моми и невести.
Я, викнете, та запейте.
Вито хоро заиграйте.
 
С бели  ръце преплетено.
С  бели поли подкитено,
С пъстри китки обкичено.
Че е Божи ден, Гергьовден.
 

25,04,12013
©shon

© Упорита Добродушкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??