31.10.2017 г., 13:00 ч.

Герой, на нашето време 

  Поезия
360 0 0

1.

- Позна ли го?

- Не си могъл!

В очите

свински

ти,

се вгледай...

С овена

равен по акъл, 

той,

цар

се чувства

наш, пореден.

 

2.

Дебел

и грозен е,

и як е,

като вол.

Не

слиза

от екрана.

За

вожд

се има, 

а е,

бос и гол ...

Хазяин

във главата,

няма- а!

 

3.

За какъв се има?

До какъв ще ни

докара 

хал?

Тази,

и идната

година,

и този 

банкянски

абдал?!

 

4.Енигма

Може ли човек

без

грам акъл - 

народ, 

държавата да 

упрвлява?

- Не може - казваш.

- Не,

не би могъл ...

Има край 

държава, 

тук

всеки я познава,

в която типове, 

хем

много при това,

опитваха,

опитват и сега.

© Александър Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??