15.07.2022 г., 17:04 ч.

Гларусът 

  Поезия » Философска, Гражданска
236 0 1

                Гларусът 

 

Красива бяла птица долетя,

тя донесе ни поздрав от морето.

И спомни ми за една моя мечта

и поглеждам и махам й в небето.

 

И сядам замислен, тъжен съм сега,

с спомените си от миналото, от някога.

А гларусът морски лети към мен сега,

сякаш поздравява ме със своите крила.

 

Дойде при мен, красива птицо бяла,

и донесе ми хубавото усещане за море.

Отдалече в моя град ти си долетяла

и стопли със спомените моето сърце.

 

Сега полети и върни се отново при морето,

разкажи му за мен и за моята мечта 

Да дойдем при него отново с детето,

едно пораснало дете и двете му деца.

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??