15.12.2022 г., 13:29 ч.

Главна роля 

  Поезия
490 1 2

ГЛАВНА РОЛЯ

 

... толкова случайни хора, кой съм? – питам се, сред тях –

пришълец от звезден кораб? – вейнал шепа лунен прах,

скитник – делнал си салама с братец! – да не му е зле,

или просякът пред храма? – стиснал празното чашле,

син на летните авлиги, в гарджи хор фалшив солист? –

или продавач на книги? – що ги писах Божем чист,

 

може би съседът, който спи – пред футболния мач? –

или псува Бате Бойко! – пич за смях, но и за плач,

утре в главната ми роля ще нахълта някой друг? –

който и да съм, ви моля? – вече няма да съм тук,

мъж, настъпал ви в трамвая – да се извини! – готов.

Кой бях аз? Не знам. Но зная! – аз бях шепичка Любов.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??