10.11.2023 г., 12:37 ч.

Гледам небето 

  Поезия
168 4 2

ГЛЕДАМ НЕБЕТО

 

… аз не зная дали, щом си тръгна, светът ще ме помни,

ала аз ще го смислям със Обич – дори и Отвъд.

Бях добряк по душа – и един ли нахраних бездомник?

И на гладната мравчица сторвах почтително път.

Коланих трима сина – с кеф ги учех да гледат небето! –

не в торбата с пари на свидливеца, зъл богаташ.

 

Много книги написах, три вагона със книги прочетох.

И с това, май, натрупах за скъдната пенсия стаж.

Преживях рождества, много смърти проводих оттатък.

Някой ден ще изчезна по алеите с Райски шибой.

Е, какво, мой Животе?... Бе тъй възхитително кратък!

И сполай ти, че беше два века единствен! – и мой.

 

10 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 9, 40 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Е, какво, мой Животе?... Бе тъй възхитително кратък!
    И сполай ти, че беше два века единствен! – и мой.
  • Ех Вальо, кога успя при три вагона книги да направиш и трима сина? Или бързо четеш, или бързо ....... Браво, брависимо !
Предложения
: ??:??