6.08.2014 г., 19:56 ч.

Глоба за цял живот 

  Поезия » Любовна
458 1 2

Глоба за цял живот

 

Една кола, извън градски път,

целуват се двама в мрака

и от два часа се опитват да се разделят,

защото и двамата други ги чакат...

 

Една кола завила в грешната пресечка

и родила една незаконна любов,

и днес сърцата за тази малка грешка,

продължават да плащат глоба всяка нощ...

 

Защо по дяволите нямаше патрулка,

която да тръгне след тях и нарушението да спре,

да спаси тези млади, да не се погубят

и с близките си щастливи и здрави да са днес...

 

Но не, сърцата им катастрофираха,

от една малка грешка на невнимание,

не пияни, не шофираха,

но сякаш бяха изгубили съзнание...

 

И влезнаха в забранения път,

а тази грешка за обяснение е трудна,

има само един начин със сбъдната да се разплатят,

ако сега във две различни посоки тръгнат...

 

И въпреки, че им харесва това нарушение,

става все по-трудно, мъчително и жестоко...

Хора, учете правилника за движение

и го спазвайте, защото глобата е наистина висока ...

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??