12.05.2010 г., 12:43 ч.

Глутница 

  Поезия » Друга
664 0 4

Глутница скитащи кучета

броди навред из града -

гладни и виещи, душещи,

търсещи плячка в нощта!

 

Бесни, настръхнали, спускат се,

щом замирише на плът...

Глутница скитащи кучета -

сенки на дебнеща смърт!

 

Сякаш са призрачни демони!

Всяко е чер върколак!...

Тръпнат звездите... простенва

в уплах среднощният мрак!

 

Блеснали зъби, свирепи

и кръвожадни очи -

глутница скитащи псета,

злобни, на лов за души!

 

Дива е пустата улица!

Стене сред нея скръбта!

Улица с цъфнали люляци -

сладостен дъх на смъртта!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??